Beesbredie en Kapok Aartappels

Bestanddele:

Vir die Beesbredie:
900 g beesvleis (in blokkies van 3,75 cm gesny)
Sout & peper na smaak
30 ml olyfolie
1 rooiui (fyngekap)
3 knoffelhuise (fyngedruk)
125 ml groenolymte (heel of in helftes)
30 ml tamatiepasta
250 ml rooiwyn (of beesbouillon)
250 ml beesbouillon
5 ml paprika
2,5 ml gedroogde tiemie
1 lourierblad

Vir die Kapokaartappels:
900 g aartappels (geskil, in blokkies)
125 ml room
60 ml botter
Sout na smaak

Instruksies:

  1. Braai die Beesvleis: Season die beesblokkies royaal. Braai in olyfolie in ‘n groot pot tot dit bruin is. Verwyder en sit eenkant.
  2. Soteer Aromaties: In dieselfde pot, soteer die uie tot sag. Voeg knoffel, tamatiepasta en paprika by—kook vir 1 minuut.
  3. Ontglans & Prut: Voeg rooiwyn by om die pot te ontglans. Skraap die bruin korsies los. Roer bouillon, olywe, tiemie, lourierblad en die gebraaide beesvleis in. Dek toe en prut op lae hitte vir 1,5–2 uur tot die vleis sag is.
  4. Maak Kapokaartappels: Kook aartappels tot sag. Dreinier en kap met botter, room en sout tot romig.
  5. Bedien: Skep kapokaartappels op diep borde. Bedien ryklik met beesbredie sous.

Similar Posts

  • Melkkos

    Bestandele: 125 g spaghetti, in korter stukkies gebreek (macaroni sal ook werk) 150 ml koekmeel 5 ml sout 50 ml witsuiker 1l melk 3 ekstra groot eiers, geskei 50 ml margarien 3 ml vanieljegeursel 1 ml amandelgeursel (indien verkies) Kook die spaghetti in genoeg vinnig kokende soutwater tot gaar en dreineer Meng die droe bestanddele

  • Maalvleisgereg

    Bestandele: 500 g maalvleis 250 ml koue water 5ml sout 2 ml peper 100 ml blatjang 250 ml rou rys afgespoel Uie soos verkies 410 g minestronesop 285 g geroomde sampoeine 500 ml kookwater Meng maalvleis, koue water, sout, peper. Kook vinnig sonder deksel, tot vloeistof weg is. Skep maalvleis in ‘n bak. Smeer blatjang

  • Souskluitjies

    Bestandele: Kluitjies: 250 ml koekmeelblom 10 ml bakpoeier 2 ml sout 50 ml margarien / botter 1 eier 100 ml melk Sous: 500 ml kookwater 25 ml margarien / botter kaneelsuiker Sif droë bestanddele saam. Vryf 50 ml margarien in tot mengsel soos broodkrummels lyk. Klits eier en melk saam, roer by meelmengsel in en

  • | |

    Hoender Bredie

    hoenderbredie Bestandele: 1 kg Hoender Sout & Peper 1 Pakkie Sampioensop 250 ml macaroni 125 g botter of margarien 2 uie in blokkies gesny 4 tamaties in blokkies gesny 125 ml ongesifte koekmeelblom 200 ml Water 250 ml Kaas Geur hoender met sout & peper en kook tot sag. Ontbeen en sny vleis in stukke.

  • Beestert Potjie

    Bestandele: 2 beessterte opgesny  4 wortels in dik skywe gesny 3 medium gekapte uie  1 blikkie botterboontjies sout 1 pakkie beesstertpoeier 250ml beesboeljon  4 aartappels in dik skywe gesny 250ml groenertjies  250g sampioene 6 murgpampoentjies in skyfies  2 uie in skywe gesny METODE: Verbruin die beesstert in ´n warm pot met olie en gekapte uie.