Bestanddele
1 kg ryp vye, geskil
1 kg (1,250 ml) suiker
100 ml water
2 kruienaaltjies
Metode
Sny die geskilde vye in kwarte. Plaas die vye, suiker, water en naaltjies in ’n kastrol.
Verhit en hou aan roer tot die suiker gesmelt het. Die mengsel moenie begin kook voor die suiker heeltemal gesmelt het nie.
Doop ’n kombuiskwas in ’n bakkie koue water en vee die suiker wat teen die rand van die kastrol opkook daarmee af.
Laat die konfyt oor ’n lae hitte vir sowat 30—40 minute prut.
Skep skuim af wat vorm soos konfyt kook. Hoe stadiger die konfyt kook, hoe mooier is sy kleur.
Plaas ’n bordjie in die yskas. Drup van die warm stroop op die koue bord. Trek jou vinger deur die stroop en as die spoor daar bly, is die konfyt reg.
Skep die warm konfyt in gesteriliseerde flesse. Maak toe en laat onderstebo afkoel.