Bestandele:

1kg Geel perskes

4 gekerfde groot uie

1 groot gekerfde groenrissie

1 koppie sultanas of pitlose rosyne

25 ml kerrie

15 ml sout

5 ml fyn gemmer

5 ml fyn koljander

7 ml “crushed” knoffel

15 ml borrie

3 koppies suiker

50 ml mielieblom

12.5 ml mosterd

1 bottel asyn (750 ml)

Sny die perskes in snippers en kook in mikrogolf tot matig sag.

Kap uie en rissie – moet dit nie te fyn kap nie dit moet grof

wees.

Meng die speserye met ‘n bietjie water.

Gooi suiker by asyn en verhit. Roer dit dan tot die suiker begin

oplos.

Voeg  speserymengsel by. En kook vir 15 minute.

Voeg die rosyne by.

Voeg perskes, gekapte uie en rissie by. Kook tot sag in die

bogenoemde mengsel.

Voeg die mielieblom, wat met die sap van die gekookte

perskes aangemaak is, by. Kook tot piekels/blatjang verdik.

Gooi in gesteriliseerde bottels of flesse terwyl dit nog warm

is en maak dit dadelik toe