Maalvleisgereg

Bestandele:

500 g maalvleis

250 ml koue water

5ml sout

2 ml peper

100 ml blatjang

250 ml rou rys afgespoel

Uie soos verkies

410 g minestronesop

285 g geroomde sampoeine

500 ml kookwater

Meng maalvleis, koue water, sout, peper. Kook vinnig sonder

deksel, tot vloeistof weg is.

Skep maalvleis in ‘n bak. Smeer blatjang oor, Strooi rys oor,

Strooi sop oor, dan sampioene en laaste kookwater.

Sit deksel op of foelie.

Bak 1 ½ uur by 180° C

Similar Posts

  • Melkkos

    Bestandele: 125 g spaghetti, in korter stukkies gebreek (macaroni sal ook werk) 150 ml koekmeel 5 ml sout 50 ml witsuiker 1l melk 3 ekstra groot eiers, geskei 50 ml margarien 3 ml vanieljegeursel 1 ml amandelgeursel (indien verkies) Kook die spaghetti in genoeg vinnig kokende soutwater tot gaar en dreineer Meng die droe bestanddele

  • Skenkel Potjie

    Benodighede: Gebruik ‘n no. 3 of no. 4 potjie. 2 kg lamskenkels sout en swartpeper na smaak 4 medium uie – opgekerf 4 knoffelhuisies – fyn opgekerf 2 x 410gm blikkie geskilde, opgesnyde tamaties 1 x 410gm blikkie “chick peas” 1 x 115gm blikkie tamatiepasta 1 groot botterskorsie, geskil en in blokkies gesny (Na gekerf

  • Beestert Potjie

    Bestandele: 2 beessterte opgesny  4 wortels in dik skywe gesny 3 medium gekapte uie  1 blikkie botterboontjies sout 1 pakkie beesstertpoeier 250ml beesboeljon  4 aartappels in dik skywe gesny 250ml groenertjies  250g sampioene 6 murgpampoentjies in skyfies  2 uie in skywe gesny METODE: Verbruin die beesstert in ´n warm pot met olie en gekapte uie. 

  • | |

    Hoender Bredie

    hoenderbredie Bestandele: 1 kg Hoender Sout & Peper 1 Pakkie Sampioensop 250 ml macaroni 125 g botter of margarien 2 uie in blokkies gesny 4 tamaties in blokkies gesny 125 ml ongesifte koekmeelblom 200 ml Water 250 ml Kaas Geur hoender met sout & peper en kook tot sag. Ontbeen en sny vleis in stukke.

  • Beesbredie en Kapok Aartappels

    Bestanddele: Vir die Beesbredie:900 g beesvleis (in blokkies van 3,75 cm gesny)Sout & peper na smaak30 ml olyfolie1 rooiui (fyngekap)3 knoffelhuise (fyngedruk)125 ml groenolymte (heel of in helftes)30 ml tamatiepasta250 ml rooiwyn (of beesbouillon)250 ml beesbouillon5 ml paprika2,5 ml gedroogde tiemie1 lourierblad Vir die Kapokaartappels:900 g aartappels (geskil, in blokkies)125 ml room60 ml botterSout na

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *