
Bestanddele:
Vir die vulsel:
500 g beesbredievleis (bv. skaaf- of bladvleis)
30 ml groente-olie
1 groot ui, fyngekap
3 knoffelhuise, fyngedruk
15 ml kerriepoeier
5 ml gemaalde komyn
5 ml borrie
1 teelepel paprika
Sout en peper na smaak
250 ml beesbouillon
125 ml klappermelk (of vars room)
Vir die deeg:
250 g bruis meel
5 ml sout
125 g koue botter, in blokkies gesny
60 ml yskoue water
Instruksies:
- Verhit die oond voor tot 180°C.
- Verhit die olie in ‘n groot pan oor matige hitte. Voeg die ui by en kook tot sag. Voeg knoffel by en kook vir 1 minuut.
- Voeg die beesvleis by en braai tot dit bruin is. Voeg kerriepoeier, komyn, borrie, paprika, sout en peper by. Kook vir 1 minuut.
- Voeg die beesbouillon by en bring aan die kook. Verminder die hitte en prut vir 30 minute of tot die vleis sag is.
- Roer die klappermelk (of vars room) by. Laat afkoel.
- Vir die deeg, meng die meel en sout in ‘n bak. Voeg die botter by en vryf dit in die meel tot dit sobrooskrummels lyk. Voeg geleidelik die water by en meng tot ‘n deeg vorm.
- Rol die deeg uit op ‘n bebloemde oppervlak tot sowat 3 mm dik. Skep die beesmengsel in ‘n pasteibak en bedek met die deeg. Sny die rande reg en druk toe om te verseël.
- Bestryk die deeg met geklitste eier en bak vir 25–30 minute of tot goudbruin.