Biryani

Bestandele:

600-700g Lam vleis

3 Koppies rys

4 Koppies uie

1 Eetlepel gekapte gemmer

1 Eetlepel gekapte knoffel

1 Eetlepel chilli poeier (of kurrie poeier)

6 Naeltjies

1 Teelepel Kaneel

6 Pele Kardemom (1/2 Teelepel poeier)

1/2 Teelepel neutmuskaat

1 Koppie Jogurt

1/4 Koppie Olie

Swart Peper-korrels na smaak (1/4 Teelepel)

Sout na Smaak

Cashew Neute vir garnering

Benodighede:

Foelie

Glasbak

Pan (met ‘n deksel)

Pot

Hout-Spane

Mes

Rol papier

Metode:

Sny die lam vleis in klein blokkies.

Was die rys en laat staan dit in ‘n bak water.

Verhit die olie in ‘n groot pan en braai die helfde van die uie tot ‘n goue bruin kleur.

Verwyder die uie met ‘n hout lepel en plaas op papier, vir die olie om te dreineer. Sit dit een kant.

Verwyder meeste van die olie wat in die pan is. Een teelepel olie is genoeg.

Braai die res van die uie in die olie, tot dit sag is.

Gooi die chili poeier in en braai vir ‘n minuut.

Gooi die res van die speserye in en braai vir ‘n verdere 2-3 minute.

Gooi die vleis by en roer goed, tot die vleis na ‘n brein kleur verander.

Stel die hitte af en las die jogurt by. Meng goed.

Gooi ‘n halwe koppie water by en plass deksel op die pan. Laat dit kook vir 15 minute op middelmatige temperatuur.

Verwyder die deksel en laat kook die pan tot alle vloeistof in ‘n dik sous verander.

Terwyl die sous kook , verhit ‘n pot met 15 koppies water en sous vir die rys. Kook tot die rys sag is en dreineer goed.

Verhit die oond  na 190*C  (180*C – 200*C).

Pak nou die bestandele in ‘n oond-veilige glas bak soos volg:

-een laag rys

-een laag vleis

-gebraaide uie

-een laag rys

-gebraaide uie

Herhaal die proses as nodig

Similar Posts

  • Soet-Suur Hoendervlerkies

    Bestandele: 12 hoendervlerkies ½ koppie kookolie 1 gerasperde ui 1 teel vars knoffel 1 teel vars gemmer 1 koppie tamatiepuree 1 koppie tamatiesous ½ koppie asyn ¼ koppie Worcestershire sous ½ koppie bruinsuiker 1 teel chilli pasta 1 teel suurlemoenpeper 2 teel vars suurlemoensap 1 koppie water sout na smaak Verhit die olie in ‘n

  • | |

    Hoender Bredie

    hoenderbredie Bestandele: 1 kg Hoender Sout & Peper 1 Pakkie Sampioensop 250 ml macaroni 125 g botter of margarien 2 uie in blokkies gesny 4 tamaties in blokkies gesny 125 ml ongesifte koekmeelblom 200 ml Water 250 ml Kaas Geur hoender met sout & peper en kook tot sag. Ontbeen en sny vleis in stukke.

  • Beesbredie en Kapok Aartappels

    Bestanddele: Vir die Beesbredie:900 g beesvleis (in blokkies van 3,75 cm gesny)Sout & peper na smaak30 ml olyfolie1 rooiui (fyngekap)3 knoffelhuise (fyngedruk)125 ml groenolymte (heel of in helftes)30 ml tamatiepasta250 ml rooiwyn (of beesbouillon)250 ml beesbouillon5 ml paprika2,5 ml gedroogde tiemie1 lourierblad Vir die Kapokaartappels:900 g aartappels (geskil, in blokkies)125 ml room60 ml botterSout na

  • Maalvleisgereg

    Bestandele: 500 g maalvleis 250 ml koue water 5ml sout 2 ml peper 100 ml blatjang 250 ml rou rys afgespoel Uie soos verkies 410 g minestronesop 285 g geroomde sampoeine 500 ml kookwater Meng maalvleis, koue water, sout, peper. Kook vinnig sonder deksel, tot vloeistof weg is. Skep maalvleis in ‘n bak. Smeer blatjang

  • Souskluitjies

    Bestandele: Kluitjies: 250 ml koekmeelblom 10 ml bakpoeier 2 ml sout 50 ml margarien / botter 1 eier 100 ml melk Sous: 500 ml kookwater 25 ml margarien / botter kaneelsuiker Sif droë bestanddele saam. Vryf 50 ml margarien in tot mengsel soos broodkrummels lyk. Klits eier en melk saam, roer by meelmengsel in en

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *