
Bestandele:
Kluitjies:
250 ml koekmeelblom
10 ml bakpoeier
2 ml sout
50 ml margarien / botter
1 eier
100 ml melk
Sous:
500 ml kookwater
25 ml margarien / botter
kaneelsuiker
Sif droë bestanddele saam. Vryf 50 ml margarien in tot
mengsel soos broodkrummels lyk.
Klits eier en melk saam, roer by meelmengsel in en meng tot
‘n sagte deeg.
Voeg nog melk by indien nodig.
Verhit water en 25 ml margarien tot kookpunt.
Skep lepelsvol deeg in kokende water. Sit deksel op en laat
kook 15 minute. Moenie deksel oplig terwyl kluitjies kook nie.
Skep kluitjies met ‘n gleuflepel uit in ‘n diep opskepskottel.
Strooi kaneelsuiker oor.
Kook water waarin kluitjies gaar gemaak is weer. Voeg
kaneelsuiker by en giet oor kluitjies. Jy kan nog water
byvoeg indien nodig.