Souskluitjies

Bestandele:

Kluitjies:

250 ml koekmeelblom

10 ml bakpoeier

2 ml sout

50 ml margarien / botter

1 eier

100 ml melk

Sous:

500 ml kookwater

25 ml margarien / botter

kaneelsuiker

Sif droë bestanddele saam. Vryf 50 ml margarien in tot

mengsel soos broodkrummels lyk.

Klits eier en melk saam, roer by meelmengsel in en meng tot

‘n sagte deeg.

Voeg nog melk by indien nodig.

Verhit water en 25 ml margarien tot kookpunt.

Skep lepelsvol deeg in kokende water. Sit deksel op en laat

kook 15 minute. Moenie deksel oplig terwyl kluitjies kook nie.

Skep kluitjies met ‘n gleuflepel uit in ‘n diep opskepskottel.

Strooi kaneelsuiker oor.

Kook water waarin kluitjies gaar gemaak is weer. Voeg

kaneelsuiker by en giet oor kluitjies. Jy kan nog water

byvoeg indien nodig.

Similar Posts

  • Beestert Potjie

    Bestandele: 2 beessterte opgesny  4 wortels in dik skywe gesny 3 medium gekapte uie  1 blikkie botterboontjies sout 1 pakkie beesstertpoeier 250ml beesboeljon  4 aartappels in dik skywe gesny 250ml groenertjies  250g sampioene 6 murgpampoentjies in skyfies  2 uie in skywe gesny METODE: Verbruin die beesstert in ´n warm pot met olie en gekapte uie. 

  • Beesbredie en Kapok Aartappels

    Bestanddele: Vir die Beesbredie:900 g beesvleis (in blokkies van 3,75 cm gesny)Sout & peper na smaak30 ml olyfolie1 rooiui (fyngekap)3 knoffelhuise (fyngedruk)125 ml groenolymte (heel of in helftes)30 ml tamatiepasta250 ml rooiwyn (of beesbouillon)250 ml beesbouillon5 ml paprika2,5 ml gedroogde tiemie1 lourierblad Vir die Kapokaartappels:900 g aartappels (geskil, in blokkies)125 ml room60 ml botterSout na

  • Skenkel Potjie

    Benodighede: Gebruik ‘n no. 3 of no. 4 potjie. 2 kg lamskenkels sout en swartpeper na smaak 4 medium uie – opgekerf 4 knoffelhuisies – fyn opgekerf 2 x 410gm blikkie geskilde, opgesnyde tamaties 1 x 410gm blikkie “chick peas” 1 x 115gm blikkie tamatiepasta 1 groot botterskorsie, geskil en in blokkies gesny (Na gekerf

  • Soet-Suur Hoendervlerkies

    Bestandele: 12 hoendervlerkies ½ koppie kookolie 1 gerasperde ui 1 teel vars knoffel 1 teel vars gemmer 1 koppie tamatiepuree 1 koppie tamatiesous ½ koppie asyn ¼ koppie Worcestershire sous ½ koppie bruinsuiker 1 teel chilli pasta 1 teel suurlemoenpeper 2 teel vars suurlemoensap 1 koppie water sout na smaak Verhit die olie in ‘n

  • | |

    Hoender Bredie

    hoenderbredie Bestandele: 1 kg Hoender Sout & Peper 1 Pakkie Sampioensop 250 ml macaroni 125 g botter of margarien 2 uie in blokkies gesny 4 tamaties in blokkies gesny 125 ml ongesifte koekmeelblom 200 ml Water 250 ml Kaas Geur hoender met sout & peper en kook tot sag. Ontbeen en sny vleis in stukke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *