Bestandele:

Kluitjies:

250 ml koekmeelblom

10 ml bakpoeier

2 ml sout

50 ml margarien / botter

1 eier

100 ml melk

Sous:

500 ml kookwater

25 ml margarien / botter

kaneelsuiker

Sif droë bestanddele saam. Vryf 50 ml margarien in tot

mengsel soos broodkrummels lyk.

Klits eier en melk saam, roer by meelmengsel in en meng tot

‘n sagte deeg.

Voeg nog melk by indien nodig.

Verhit water en 25 ml margarien tot kookpunt.

Skep lepelsvol deeg in kokende water. Sit deksel op en laat

kook 15 minute. Moenie deksel oplig terwyl kluitjies kook nie.

Skep kluitjies met ‘n gleuflepel uit in ‘n diep opskepskottel.

Strooi kaneelsuiker oor.

Kook water waarin kluitjies gaar gemaak is weer. Voeg

kaneelsuiker by en giet oor kluitjies. Jy kan nog water

byvoeg indien nodig.