Bestandele:
125 g spaghetti, in korter stukkies gebreek (macaroni sal ook werk)
150 ml koekmeel
5 ml sout
50 ml witsuiker
1l melk
3 ekstra groot eiers, geskei
50 ml margarien
3 ml vanieljegeursel
1 ml amandelgeursel (indien verkies)
Kook die spaghetti in genoeg vinnig kokende soutwater tot
gaar en dreineer
Meng die droe bestanddele en meng met 250ml koue
melk. Klits die eiergele en voeg by.
Verhit die res van die melk en die botter. Voeg ‘n klein
bietjie hiervan by die meelmengsel en roer dan alles by die
res van die melk.
Verhit oor lae hitte tot die mengsel kook en verdik. Roer
gedurig om te verseker dat die eiers nie skif op die bodem
nie. Voeg die spaghetti by
Klits die eierwitte tot dit sagte punte vorm en vou saam met
die vanielje- en amandelgeursel by die gaar melkkos in.
Strooi kaneelsuiker oor en dien op in sopborde met ekstra
suiker indien verkies
Genoeg vir 4 mense (Ek maak dit sommer in die mikrogolf –
baie minder kans vir flops)