Bestanddele:

Vir die Beesbredie:
900 g beesvleis (in blokkies van 3,75 cm gesny)
Sout & peper na smaak
30 ml olyfolie
1 rooiui (fyngekap)
3 knoffelhuise (fyngedruk)
125 ml groenolymte (heel of in helftes)
30 ml tamatiepasta
250 ml rooiwyn (of beesbouillon)
250 ml beesbouillon
5 ml paprika
2,5 ml gedroogde tiemie
1 lourierblad

Vir die Kapokaartappels:
900 g aartappels (geskil, in blokkies)
125 ml room
60 ml botter
Sout na smaak

Instruksies:

  1. Braai die Beesvleis: Season die beesblokkies royaal. Braai in olyfolie in ‘n groot pot tot dit bruin is. Verwyder en sit eenkant.
  2. Soteer Aromaties: In dieselfde pot, soteer die uie tot sag. Voeg knoffel, tamatiepasta en paprika by—kook vir 1 minuut.
  3. Ontglans & Prut: Voeg rooiwyn by om die pot te ontglans. Skraap die bruin korsies los. Roer bouillon, olywe, tiemie, lourierblad en die gebraaide beesvleis in. Dek toe en prut op lae hitte vir 1,5–2 uur tot die vleis sag is.
  4. Maak Kapokaartappels: Kook aartappels tot sag. Dreinier en kap met botter, room en sout tot romig.
  5. Bedien: Skep kapokaartappels op diep borde. Bedien ryklik met beesbredie sous.