Beesbredie en Kapok Aartappels

Bestanddele:

Vir die Beesbredie:
900 g beesvleis (in blokkies van 3,75 cm gesny)
Sout & peper na smaak
30 ml olyfolie
1 rooiui (fyngekap)
3 knoffelhuise (fyngedruk)
125 ml groenolymte (heel of in helftes)
30 ml tamatiepasta
250 ml rooiwyn (of beesbouillon)
250 ml beesbouillon
5 ml paprika
2,5 ml gedroogde tiemie
1 lourierblad

Vir die Kapokaartappels:
900 g aartappels (geskil, in blokkies)
125 ml room
60 ml botter
Sout na smaak

Instruksies:

  1. Braai die Beesvleis: Season die beesblokkies royaal. Braai in olyfolie in ‘n groot pot tot dit bruin is. Verwyder en sit eenkant.
  2. Soteer Aromaties: In dieselfde pot, soteer die uie tot sag. Voeg knoffel, tamatiepasta en paprika by—kook vir 1 minuut.
  3. Ontglans & Prut: Voeg rooiwyn by om die pot te ontglans. Skraap die bruin korsies los. Roer bouillon, olywe, tiemie, lourierblad en die gebraaide beesvleis in. Dek toe en prut op lae hitte vir 1,5–2 uur tot die vleis sag is.
  4. Maak Kapokaartappels: Kook aartappels tot sag. Dreinier en kap met botter, room en sout tot romig.
  5. Bedien: Skep kapokaartappels op diep borde. Bedien ryklik met beesbredie sous.

Similar Posts

  • Souskluitjies

    Bestandele: Kluitjies: 250 ml koekmeelblom 10 ml bakpoeier 2 ml sout 50 ml margarien / botter 1 eier 100 ml melk Sous: 500 ml kookwater 25 ml margarien / botter kaneelsuiker Sif droë bestanddele saam. Vryf 50 ml margarien in tot mengsel soos broodkrummels lyk. Klits eier en melk saam, roer by meelmengsel in en

  • Skenkel Potjie

    Benodighede: Gebruik ‘n no. 3 of no. 4 potjie. 2 kg lamskenkels sout en swartpeper na smaak 4 medium uie – opgekerf 4 knoffelhuisies – fyn opgekerf 2 x 410gm blikkie geskilde, opgesnyde tamaties 1 x 410gm blikkie “chick peas” 1 x 115gm blikkie tamatiepasta 1 groot botterskorsie, geskil en in blokkies gesny (Na gekerf

  • Biryani

    Bestandele: 600-700g Lam vleis 3 Koppies rys 4 Koppies uie 1 Eetlepel gekapte gemmer 1 Eetlepel gekapte knoffel 1 Eetlepel chilli poeier (of kurrie poeier) 6 Naeltjies 1 Teelepel Kaneel 6 Pele Kardemom (1/2 Teelepel poeier) 1/2 Teelepel neutmuskaat 1 Koppie Jogurt 1/4 Koppie Olie Swart Peper-korrels na smaak (1/4 Teelepel) Sout na Smaak Cashew

  • Beestert Potjie

    Bestandele: 2 beessterte opgesny  4 wortels in dik skywe gesny 3 medium gekapte uie  1 blikkie botterboontjies sout 1 pakkie beesstertpoeier 250ml beesboeljon  4 aartappels in dik skywe gesny 250ml groenertjies  250g sampioene 6 murgpampoentjies in skyfies  2 uie in skywe gesny METODE: Verbruin die beesstert in ´n warm pot met olie en gekapte uie. 

  • Soet-Suur Hoendervlerkies

    Bestandele: 12 hoendervlerkies ½ koppie kookolie 1 gerasperde ui 1 teel vars knoffel 1 teel vars gemmer 1 koppie tamatiepuree 1 koppie tamatiesous ½ koppie asyn ¼ koppie Worcestershire sous ½ koppie bruinsuiker 1 teel chilli pasta 1 teel suurlemoenpeper 2 teel vars suurlemoensap 1 koppie water sout na smaak Verhit die olie in ‘n